Zeker bij een nieuwe tuin is het ontwerp het kader waarbinnen de tuin zich kan ontwikkelen. Wanneer het einddoel vanaf het begin duidelijk is kan je dat veel geld en energie besparen. Ik help je om helder te krijgen wat voor jou dit einddoel is, dus hoe het nu nog lege plaatje er uit moet gaan zien. Dat proces resulteert uiteindelijk in een ontwerp (tekening en tuinplan) van je nieuwe tuin.
In de tekening ga ik uit van de uiteindelijke grootte van de  basisbeplanting: de ruimte die nodig is om alles goed uit te laten groeien. Ik maak in mijn ontwerp onderscheid tussen basisbeplanting en ‘vullers’ (snelle groeiers, al dan niet een- of tweejarig, die gaandeweg plaats gaan maken voor de basisbeplanting). Hierdoor is de tuin al snel mooi en gevuld, maar is ook duidelijk welke planten uiteindelijk blijven en welke moeten wijken.
In het tuinplan geef ik niet alleen een uitgebreide beschrijving van hoe je tuin uiteindelijk gaat worden, maar ook duidelijke adviezen voor de weg er naar toe, zodat je onderweg al volop genieten kunt.

Inloggen

Registreren

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul je gebruikersnaam of e-mail adres in. Je ontvangt dan een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen via de e-mail.